Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за 33?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Romborak
    Bobo....Ако прочетеш по-внимателно ще разбереш точно от какво са по-добри карбураторите И не настроени карбуратори карани на газ се запушват харчат и незнам си кво тва е яснo..... И ДРЪН ДРЪН ДРЪН:1- Четох внимателно и разбрах че са спрени от производство преди 17г дефакто са по кофти от инжекцията.При каране на газ бензина се прекъсва с клапан преди или след бензиновата помпа-дали карбораторите са настроени или не при каране на газ не оказва влияние по простата причина че бензина е прекъснат преди тях.2- 33 ръждясват но производство преди 90г.3- Може да разбираш от инжекции но от карборатори и практическа работа -НЕ!...Е това е мое мнение
    КАРБУРАТОРИТЕ ПРИ КАРАНЕ НА ГАЗ НЕ УЧАСТВАТ!!! бОБО Е ИСКАЛ ДА КАЖЕ, ЧЕ КАТО МИНЕШ НА БЕНЗИН СЛЕД ТОВА ТЕ НЕ РАБОТЯТ КАТО ХОРАТА И НАИСТИНА СЕ ЗАПУШВАТ ПОНЯКОГА
    А това "при каране на газ не оказва влияние по простата причина че бензина е прекъснат преди тях" е абсолютна простотия!!! Сам си обясни защо
    Alfa33S16V Q4

Comment

скоростите??

Здравейте, нов член на клуба съм. Купих си тези дни 33i - 1.7. Има проблем със скоростите. 1 и 2-ра влизат плътно към седалката. Предполагам, че не е нормално. Аз и така си я карам, но ако някой може да помогне със съвет къде да я закарам ще съм благодарна.
      Това, което не ни убива ни прави по-силни.

Comment

Re: скоростите??

Първоначално публикувано от tinna
        Здравейте, нов член на клуба съм. Купих си тези дни 33i - 1.7. Има проблем със скоростите. 1 и 2-ра влизат плътно към седалката. Предполагам, че не е нормално. Аз и така си я карам, но ако някой може да помогне със съвет къде да я закарам ще съм благодарна.
        Bobo_33 ти е решението на проблема
        Alfa33S16V Q4

Comment

Koй е Bobo_33 ?

Тук във форума май няма такъв потребител
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Трябва да се направи ремонт на лостовата система,щом влизат скоростите значи те са в ред.
            RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
            0899832271 Сашо

Comment

Аз също мисля, че лостовата система е за ремонт-няма страшно ремонта не е скъп колежке.На лоста на скоростите има един тампон който се разбива ,или блокира болта в него и деформира самата стойка.Има нещо като Т -образен накрайник, който е фиксиран с щифт, като се разбие се получава голям луфт на цялата лостова система.
              Не се Заяждам-Просто изразявам Мнение!!!Alfa Romeo 145 1.4

Comment

Мерси много. Ако намеря номера на Вово може да му звънна.
                Това, което не ни убива ни прави по-силни.

Comment

Първоначално публикувано от tinna
                  Мерси много. Ако намеря номера на Вово може да му звънна.
                  0899803312
                  A ako са се износили отворите на щифта на Т-накрайника (стават яйцевидни) си купи нов заедно с гумената втулка от Т&Н
                  Alfa33S16V Q4

Comment

Ти от кога почна да разбираш? Това упражнение се прави с термо шлаух и боргия 6.5мм.!
                    RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                    0899832271 Сашо

Comment

Колеги, не беше ли Bobi_33 а не Bobo колегата който специализира в ремонта на скоростни кутии? Аз самия ще трябва да го посетя някога за същия пробем защото както бяха казали веднъж по Fifth Gear "the gearshift is all over the place. It feels like stirring a soup with a spoon."
                      2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
                      ex 33 1.5 Boxer, 155 1.8 T.S., 156 2.0 T.S., 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
                      sigpic

Comment

А бе и тука ли се скарахте и сбихте бре ба...ти хората само се карате за кво ли не иначе мисля че на Бобо и на Сашо мненията /макар че са малко противоречиви но зависи кой какъв екземпляр е имал/са най-меродавни Аз например съм доволен от тази 33-ка която имах преди 4 години и беше от последните с 3 болта на макферсона комби 1.7 16в купувана чисто нова от Ванто 93 г. със сервизна книжка и тем подобни.Но по въпроса за ръждата определено съм съгласен с Бобо че независимо дали е удряна колата ръжда има винаги- и по мойта кола независимо че е била от последните имаше на няколко места ръжда иначе като замисъл тази кола е уникална но като изработка е катстрофална
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Lisan
                          Ти от кога почна да разбираш? Това упражнение се прави с термо шлаух и боргия 6.5мм.!
                          Хайде пък и ти - по-добре истинскиото, което не е скъпо, а не ден до пладне. А за щифта - свредлото е оптималното решение
                          Alfa33S16V Q4

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                            иначе като замисъл тази кола е уникална но като изработка е катстрофална
                            Епа нъл е талянска кочина ... кво се чудиш
                            Ма тва не пречи да я обичаме и да ни кефи на макс
                            155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                            Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

И всички толкова писахте за този модел, а едно нещо забравихте.
                              Евтина ли е поддръжката на 33-ките. Скъпи ли са и консумативите, какво масло иска боксера(скъпо ли е), колко литра и така нататък.

П.С.: Един въпрос към всички Варненски алфажии. От каде си купувате честите

Comment

Аз имам 33 от последния септември и ето малко инфо от мен - задни амортисъори газови по 60лв бр. горивен филтър 20лв комплект ремъци и ролки към 90лв че са по 2бр за боксера, шарнири отпред по 15-тина лв, лагери на макферсъна - 11лв бр. Свещи по 7лв бр. Ако се наложи да сменяш калник или врата - 30лв на старо запазени. По скъпи са нещата към електрониката - ламбда сонда ако има, бензинова помпа дебитомер, тук не мога да цитирам аз смених ламбдата с неоригинална и сега си пиива малко повечко бензин.

Маслото е Селения Голд 4литра и струва до 45лв полусинтетика.

Иначе колата е темпераментна и ако имаше по директен волан щеше да е без грешка при бързо каране. Дано съм ти полезен.
                                2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
                                ex 33 1.5 Boxer, 155 1.8 T.S., 156 2.0 T.S., 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
                                sigpic

Comment

Working...
                                X